miercuri, 7 ianuarie 2009

Creativitate

Un cuvant considerat a fi rezervat artistilor, dar oare nu cu totii suntem artisti? Fie ca pictam "Cina cea de taina", fie ca punem la punct schitele muzeului Louvre sau fie ca scriem codul unui program foarte complex, optimizat si rapid, nu e vorba tot de arta? Nu e vorba de aceeasi Inovatie, de aceeasi Creativitate, cu singura diferenta ca e aplicata in domenii diferite?

Creativitatea ne sta in natura. Daca 3 copii primesc cate un set de Lego, toti 3 vor reusi sa construiasca lucruri complet diferite. Poate unuia ii plac piesele negre, poate altuia ii plac doar cele rosii, poate unul va face o masina, iar ceilalti se vor axa pe cladiri, poduri, indiferent, rezultatul va fi diferit.

Singurul motiv pentru care ne putem simti limitati, lipsiti de Creativitate, de Inovatie, este acela ca de-a lungul anilor, dupa un sir lung de conformari la societatea actuala si dupa destui ani de mers la scoala am ajuns sa avem o gandire si niste obiceiuri trase la xerox.

Totusi fiecare dintre noi poate sparge normele, poate trece dincolo de barierele societatii si poate da frau liber Excentricitatii, Creativitatii. Isi poate elibera eul captiv, astfel renascandu-se, percepand lumea altfel.

Oricine poate schimba lumea. Idei bune exista unde te astepti mai putin, trebuie doar sa ai incredere in tine si sa experimentezi cu lumea inconjuratoare, sa iti reinnoiesti contractul cu viata si sa-i dai culoare de data asta. Totul e in tine, in noi. Nu conteaza cine esti, nu conteaza cati ani ai, nu conteaza in ce oras traiesti, esenta umana, Creativitatea, se afla in egala masura si in tine.

Sparge normele, reinterpreteaza-ti viata, regandeste-ti relatiile tale interumane, recladeste-ti gandirea si mergi dincolo de ea! Invie-ti Universul, fii diferit, fii creativ, da drumul artistului din tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu